Buffervat voor tapwater en reinigingswater RVS

- Buffervat voor tapwater en reinigingswater RVS

Tapwater voorraadboiler – buffervat voor tapwater en reinigingswater

Indien men schoon water wenst op te slaan, heeft men voor een tapwater voorraadboiler vaak een RVS versie nodig. Bij een verzinkte buffertank kunnen bij temperaturen boven de 40°C namelijk zinkdeeltjes los laten en een boiler voorzien van emaille heeft veelal een korte levensduur. Er is keuze uit meerdere soorten Roest vrij Staal.

Opties van systemen

Een RVS tapwater voorraadboiler is eventueel te voorzien van interne spiralen. Mogelijk zijn een voedingsspiraal voor aansluiting op een warmtepomp, een solar spiraal voor warmte via zonne-collectoren, één of meer elektrische elementen voor bij-verwarming via zonne-panelen en een hot gas spiraal voor warmte terugwinning uit koeling.

Voormelde RVS boilers zijn vaak de enige oplossing. Een alternatief kan zijn; werken met standaard stalen black steel buffervaten met een gesloten systeem, voorzien van speciale gevinde koperen tapwaterspiralen. Deze zorgen voor een extra goede warmteoverdracht (capaciteit tot 240 l/min). Ook hier zijn andere extra spiralen te installeren, een warmtepomp kan rechtstreeks aangesloten worden.

Mede door onze optimale isolatie ontstaat er in de tapwater voorraadboiler opslag van warmte in lagen. Door eventuele installatie van geleidingspijpen wordt de stroming extra gestuurd. Gevolg is minder menging van temperaturen, meer energiebesparing en sneller heet water ter beschikking.

Tapwater voorraadboiler VLM STAR incl. ombouwkast

- Tapwater voorraadboiler VLM STAR met ombouwkast

Voordelen voorraadboiler voor tapwater en reinigingswater:

- Uitvoering eventueel met interne spiralen (waardoor geen warmteverlies) werkt efficiënter en zorgt voor extra energiebesparing.

- Uitmuntende isolatie, warmteverlies +- 1,0-1,9°C per etmaal. Isolatie betreft naadloos gespoten PUR isolatie, voorzien van een gesloten celstructuur. Hierdoor meer energiebesparing en een perfecte lagering van temperaturen.

- Gebruik van speciaal gevinde spiralen voor een betere warmteoverdracht.

- Bij een black steel versie met een gesloten systeem vaak geen tapwater voorraadboiler van 4 bar of hoger nodig (interne warmtewisselaars zijn uitgevoerd in minimaal 10 bar).

- Combinaties van diverse systemen mogelijk op één tank (warmtepomp, solar, elektra, houtboiler e.d.).

Tapwater voorraadboiler combinaties

- Tapwater voorraadboilers Combinaties

Toepasbare opties:

- Elektrische weerstanden voor bij-verwarming of als back-up, ook mogelijk in RVS vaten.

- Plaatsing scheidingsplaat om in bovenste compartiment (sneller) hogere temperaturen te realiseren, waardoor eerder heet tapwater ter beschikking.

- Hotgas coils: interne spiralen om vrijkomende warmte van koelcompressoren rechtstreeks door de boiler te voeren met hogere temperaturen als resultaat.

Zie verder: Productoverzicht - Tapwaterboilers